gratis kittens

Mooie krabpalen die passen in huis

De speelse, waakzame en soms privé-aard van de kat garandeert dat ze via krabpalen en klimspeelgoed zoeken naar manieren om hun omgeving te observeren. Ze gaan ook af en toe in de jachtmodus – en een bewegend object ten prooi valt. Een krabpaal is een aangepaste omgeving die ze in de natuur wel krijgen en stimuleren normaal, gezond kattengedrag. Hierdoor verminderd stress (en het resulterende ongepaste gedrag) van het delen van hun omgeving met mensen en andere huisdieren. Een krapbaal kan helpen om in veel basisbehoeften van katten te voorzien in een enkele, ruimtebesparende eenheid.

Klimmen is dus niet alleen voor de vogels. Heb je ooit gemerkt hoe je kat dol is op het beklimmen van de krabpaal? Laten we eens kijken waarom katten dol zijn op een krabpaal met uitzicht, hout en sisal… Katten zijn vaak binnen waardoor die geen toegang hebben tot echte bomen en zijn gebonden aan door de mens gemaakte “krabpalen” waar ze dol op zijn om op te klimmen en tijd door te brengen. Hoog boven op hun krabpaal kunnen ze dutten, spelen en ontspannen terwijl ze alles bekijken wat er gaande is.

Maar waarom houden zoveel katten ervan om op hoge plekken rond je huis te zijn, neerkijkend op hun domein en alles onder zich te overzien? Is het zo dat ze zich rachtiger kunnen voelen, of is er meer aan de hand?

Katten gebruiken de hoogte voor veiligheid

Katten die buiten wonen, kunnen ervoor kiezen om in bomen te klimmen om te kunnen observeren wat er om hen heen gebeurt vanaf een veilige plek. Ze kunnen ook een boom gebruiken om zich op een prooi te richten of om weg te komen van roofdieren. En je binnenkat heeft dezelfde instincten.

Door hoog op haar krabpaal te klimmen, kan je kat neerstrijken en haar omgeving bekijken, en ze kan ook ontsnappen aan andere katten of dieren in huis. In feite is een krabpaal misschien een goede manier om conflicten met anderen in huis te verminderen, omdat het hen een plek geeft om te ontsnappen.

Verlegen katten krijgen zelfvertrouwen

Katten die verlegen zijn, kunnen baat hebben bij een krabpaal, omdat ze hoog kunnen klimmen om hun omgeving te bekijken en gemakkelijk kunnen zien wat er om hen heen gebeurt zonder angst.

Als uw kat zich vaak verbergt en vermijdt om naar buiten te komen, kan het opzetten van een krabpaal met een hoge plank of een schuilplaats haar de ideale plek bieden om zich veilig te voelen. Misschien vindt u zelfs dat uw kat geen probleem heeft om tijd met het gezin door te brengen wanneer zij in haar krabpaal zit, zodat ze zich minder snel onder uw bed kan verstoppen.

Meer territorium voor uw kat

Horizontaal territorium is belangrijk voor uw kat, maar een krabpaal biedt gemakkelijk en wenselijk territorium. Dit zal dienen om haar woonruimte te vergroten en haar meer ruimte te geven.

Als je meer dan één kat hebt, maar ze houden er niet per se van om samen tijd door te brengen in nauwe ruimtes, kan een krabpaal een ​​geweldige oplossing zijn. Een grote boom met meerdere niveaus, schuilplaatsen en zitstokken kan eenvoudig worden gedeeld, terwijl elke kat de ruimte krijgt die zij verkiest.

Verrijking

Simpel gezegd, katachtigen houden van krabpalen omdat ze heel leuk zijn om te beklimmen. Kittens en volwassenen houden ervan hun lichaam te gebruiken om te balanceren en hoge plaatsen te bereiken, en het is een geweldige vorm van beweging.

Als u een krabpaal met ingebouwde krabstammen koopt, kan uw kat wegkrabben en hoeft hij niet achter uw meubels aan te lopen. En als het zich schuilhoudt, maakt uw huisdier graag gebruik van de aanvullende privacy wanneer zij wat rust nodig heeft.

Tips bij het winkelen voor een krabpaal

Wanneer je op zoek bent naar de ideale krapbaal voor je harige vriend, overweeg dan haar persoonlijkheid en grootte. Zitstokken moeten groot genoeg zijn om je kat comfortabel te laten passen, en je kunt krabpalen met hangende speeltjes vinden voor een speelse pot of hideaways voor een verlegen huisdier. Er zijn ook verschillende soorten krabpalen, dus denk aan het oppervlaktemateriaal dat uw kat het liefst heeft, liefst sisal of hout.

 

krabpaal boomstam geschaafd

 

BEKIJK DE MODELLEN

Het is ook belangrijk om na te denken over de locatie van uw krapbaal. Terwijl u niet wilt dat het in de weg zit, moet u het in een deel van uw huis bewaren waar uw gezin veel tijd doorbrengt. Als je de krapbaal in een kamer plaatst waar niemand de tijd doorbrengt, is de kans groter dat je kat deze niet gebruikt. Ook is het plaatsen van de krabpaal bij een raam een ​​geweldige manier om je kat te laten zien wat er buiten gebeurt. Houd opnieuw de persoonlijkheid van uw huisdier in het achterhoofd om de juiste beslissing te nemen.

Ook al houden veel katten van hun kattenbomen, bedenk dan dat elke kat een individu is, dus uw huisdier zal misschien niet de behoefte voelen om een ​​kattenboom te gebruiken. Voor katten die wel van krabpalen houden, zijn ze echter het perfecte alternatief om op je meubels te springen en ze laten katten plezier, bewegen en zich veilig voelen.

Horizontaal vs. Verticaal leven

We leven in een horizontale wereld, maar katten zijn niet beperkt tot de horizontale kant van het leven. Katten maken dus gebruik van horizontale en verticale aspecten van de omgeving. Zoals aangegeven, in feite vertrouwen ze op verticale gebieden voor veiligheid, comfort en zeker voor de lol. Uw kat voorzien van verticale opties op zijn grondgebied is niet alleen een luxe, het is een cruciaal onderdeel van het kattenleven. Zijn er meerdere katten in huis kan een verticaal territorium het verschil maken tussen een gelukkig huishouden en een katachtig slagveld. Een van de gemakkelijkste manieren om het verticale territorium te vergroten, is met dus met een krabpaal.

Als u meer dan één kat bij u thuis heeft, verhoogt de toevoeging van de krabpaal de kansen om in harmonie samen te leven, omdat katten met een hogere status de hoogste plank kunnen opeisen. Als de relatie tussen een paar katten in je huis erg gespannen is, kan de mogelijkheid voor de hoger geplaatste kat om naar de hoge boom op een boom te gaan, genoeg zijn om de andere kat te laten weten wie hier de leiding heeft. Het vermogen om verticaal territorium op te eisen, kan het aantal fysieke confrontaties en gespannen afstanden verminderen.

Hoe het in de natuur gaat

Als er een verlegen kat in uw huis woont, kan de toevoeging van een krabpaal een ​​veilige plek voor hem zijn om buiten te blijven terwijl hij zich toch veilig voelt. In de natuur kiest een kat een verhoogde plek zodat de kat een visueel voordeel heeft omdat hij meer van zijn omgeving kan zien en als gevolg daarvan zal hij meer visuele waarschuwingstijd hebben van een oprukkende tegenstander. De verhoogde locatie biedt ook veiligheid omdat de kat weet dat hij niet van achteren wordt overvallen.

Warmte

Een krabpaal plaatst je kat ook waar een groot deel van de warmte in je huis terechtkomt – vlakbij het plafond – en katten houden ervan om te zijn waar het warm is. Als je het dichtbij een raam kunt lokaliseren, nog beter.

Er wordt geschat dat katten dagelijks meer dan 60% van hun tijd doorbrengen met slapen of rusten; daarom zijn luier- en slaapplekken essentieel naast de krabpaal waar gespeeld en geklommen kan worden.

Krabben aan meubels

Krabben is een noodzakelijk kattengedrag, maar hoeft niet te worden getolereerd op uw meubels. Om een kat te trainen om te krabben aan een paal of touw, plaats je haar op haar achterpoten, en werk voorzichtig haar voorpoten in een pootbeweging op het sisal. Ze zal snel doorgaan.

Jacht op een prooi

Jagen op prooien is een essentieel gedrag van katten en verbruikt ongeveer 15% van een kattenleven. Door uw omgeving aan te passen met geschikt prooiespeelgoed, voorkomt u dat uw benen, handen of andere objecten in uw huis het doelwit worden van de jachtsessies van uw kat.

Ook een krabpaal biedt hiervoor uitkomst. De omgeving van uw kat is belangrijk voor haar welzijn en gedrag. De volgende keer dat je haar verjaagt van een van je huishoudelijke meubels, denk dan aan alternatieven. Het is misschien tijd om iets nieuws aan te bieden: een houten krabpaal.