Gepost op

10 spelletjes waar je kat écht blij van wordt

Kattenspelletjes

Katten spelletjes zijn er in allerlei vormen. Er is zoveel beschikbaar op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom hebben wij de top 10 kattenspelletjes voor je op een rij gezet. Lees snel verder!

Deze zorgen voor uren speelplezier. Zorg dat je kat beweegt en kan spelen. Dat bevordert de gezondheid van je poes of kater.

Kattenspelletje 1: de waterfontein

Katten die alleen droog voedsel eten, hebben echter wat meer water nodig en gezien hun afkomst zijn ze niet altijd de meest ijverige drinkers. Veel meer dan honden, katten zijn ertoe verleid om genoeg water te drinken. Ten eerste moet hun waterbak apart van het voedsel worden geplaatst. Ze geven de voorkeur aan zoet water en zullen waarschijnlijk denken dat het vervuild is wanneer ze worden geplaatst waar ze eten. Ten tweede, omdat ze er van houden vers, oud water zal ze uitschakelen.

Gelukkig zijn er een aantal op katten gerichte waterfonteinen op de markt. Door het water te laten circuleren, wordt een fontein belucht en blijft hij vers-proeven. Op deze manier kunt u de waterschotel laden en verlaten, zelfs voor kieskeurige katten. Deze fonteinen hebben zelfs filters om onzuiverheden te verwijderen die zouden kunnen voortkomen uit het gedurende een bepaalde periode zitten.

 

Kattenspelletje 2: de micromouse

Dit interactieve slimme speelgoed wordt geleverd met een afstandsbediening, zodat u hem kunt laten starten, pauzeren en stoppen op commando. Als de muis is aangezet, beweegt de zachte, rubberen staart heen en weer als hij wegkruipt en wegribbelt, waarbij hij de aandacht trekt van katten in de buurt, net als een echte muis.

 

Bonus 3: de kattenbak ombouw

kattenbakombouw hout

BEKIJK DE MODELLEN

 

Kattenspelletje 3: de roller circuit

Catit Design Senses Super Roller Circuit neemt plezier en actie naar adembenemend nieuwe hoogten. Dit grote 8-delige circuit heeft afwisselend hoge en lage secties met een verleidelijke, door beweging geactiveerde verlichte bal, de ritssluitingen aan de binnenkant, en lokt katten ertoe om te jagen en ernaar te vegen. Er zijn grote openingen langs het circuit waardoor nieuwsgierige katachtigen veilig de bal kunnen bereiken en raken. Het is de ultieme oefenstimulator voor katten.

Kattenspelletje 4: de tunnel feeder

Het is een geweldig beginnersspeelgoed voor huishoudens met meerdere katten. Voedsel gaat door de bovenkant en trechters in de tunnels. Als je de uitdaging verder wilt vergroten, vul dan pingpongballen en plaats deze in de tunnels. Op deze manier moeten de katten de ballen laten ronddraaien om het voedsel af te geven en het dan uit de tunnel halen.

Kattenspelletje 5: de brain mover

Katten zijn slimme en nieuwsgierige dieren. Kanaal hun nieuwsgierigheid met de Trixie Brain Mover. Met vier speelmodules vereist dit spel geduld en concentratie. Spel 1: Deze module vereist dat je kat de ballen duwt om de beloning te verdienen. Een klein gaatje bovenop elke bal stimuleert het reukvermogen van uw kat. Game 2: verplaats meerdere schuifregelaars om verborgen snoepcompartimenten te onthullen. Game 3: Beweeg de hendel om de lade te openen Game 4: Trek de blauwe lade open met behulp van de lus Houd je kat uitgedaagd en nieuwsgierig door het aantal en de plaatsing van snoepjes te variëren. De antislip rubberen voetjes houden het spel op zijn plaats terwijl je kat glijdt, trekt en onderzoekt. We hebben ook een instructieboekje met tips en trucs toegevoegd om het nieuwsgierige gevoel van uw kat te stimuleren.

Kattenspelletje 6: de food maze

Kattenzintuigen zijn uniek; ze zien en horen beelden en geluiden die ons verstand te boven gaan, en met hun gevoel voor smaak, aanraken en ruiken ervaren ze de wereld op manieren die we ons alleen maar kunnen voorstellen.

Catit Design Senses-producten zijn ontwkkeld met uw kat in het achterhoofd, ontworpen om een ​​beroep te doen op alle zintuigen van uw kat – Elk Catit Design Senses-product kan afzonderlijk worden gekocht of samen worden gekocht om een ​​volledig sensorisch activiteitencentrum voor uw huisdier te creëren.

De Catit Design Senses Food Maze is de slimme manier om uw kat te voeden! De kat beweegt het voedsel (of behandelt) door het doolhof door er via de zijopeningen op te tikken totdat het naar de voedsellade valt – The Food Maze doet een beroep op het gevoel van aanraking en smaak van uw kat terwijl het mentale en fysieke activiteit stimuleert en door het maken van je kat werkt voor zijn voedsel; en het monitoren van de hoeveelheid voedsel die aan het doolhof wordt toegevoegd, kan het Food Maze een waardevol hulpmiddel zijn om te helpen met overeten of obesitasproblemen.

De Catit Design Sense Food Maze biedt verschillende moeilijkheidsniveaus om de capaciteiten van uw kat uit te dagen.

Kattenspelletje 7: gebruik je iPad

Katten zijn geweldig. Daar zijn we het allemaal over eens (als u dat niet doet, heb ik het gevoel dat u uw iPad misschien niet in een kattenspeeltje wilt veranderen. Ik moet echter wel toegeven dat zelfs voor een kattenliefhebber zoals ik, het idee om mijn katten te laten spelen met mijn kostbare iPad een beetje gek leek. Ik bedoel, ze hebben genoeg eigen speelgoed dat geen honderden dollars kost.

Nou, ik ben hier om je te vertellen dat het leuk is om je katten te laten spelen met iPad kattenspeeltjes en deze zullen ze deze maand hebben. Verrassend genoeg zijn katten (in ieder geval de mijne) geneigd om heel voorzichtig te zijn op het scherm en niet echt hun klauwen te gebruiken, en het zien ervan dat ze de beestjes op het scherm onder de iPad proberen te vinden, is zeer hilarisch. Dus als je je nu gereed voelt en denkt dat je het wilt proberen, zijn hier 6 geweldige apps die van je iPad een geweldig kattenspeeltje maken. Je zult er geen spijt van krijgen!

Friskies JitterBug [iTunes]
Deze game van Friskies was absoluut een van de favorieten. Wanneer u het laadt, kunt u “Play Game” of “Advanced” kiezen. In Advanced kun je kiezen hoeveel bugs je van elk wilt zien en kies je voor de eindeloze modus, die je kat in principe voor altijd en altijd laat spelen.

ipad kattenspeeltje

Als je het spel start via het scherm Geavanceerd, krijg je een volledig zwart scherm met schattige beestjes erop. Mijn katten vonden dit geweldig. Wanneer de kat op een bug tikt, verdwijnt deze, maar nieuwe komen de hele tijd binnen. De game heeft geen geluid. Als het niet in de eindeloze modus is, kan de kat “winnen” door alle bugs te doden.

ipad als kattenspeelgoed

Als je het spel niet betreedt via het geavanceerde scherm, krijg je een getimede game met aanwijzingen en niveaus, die mijn katten iets minder aantrekkelijk vonden.

Kattenspelletje 8: de veter

Start deze youtube video en laat je kat gaan!

Kattenspelletje 9: de DJ draaitafel

Kattenspelletje 10: het hamsterrad

Het Running Running Wheel van Cat in Motion is een ongelooflijk goed ontworpen wiel dat geschikt is voor alle katten van de meest atletische tot de meer aerobisch uitgedaagde kat. De maat en kromming van het wiel is specifiek ontworpen zodat er tijdens het gebruik geen belasting op de rug van uw kat wordt gelegd.

Met een gewicht van slechts 12,2 kg is het gemakkelijk om te bewegen, en ook heel eenvoudig om te deconstrueren wat handig is, want het neemt een flinke hoeveelheid ruimte in van 131 cm x 144 cm x 31 cm (de wieldiameter is 131 cm, 144 cm is de totale hoogte inclusief de staan).

Het loopvlak is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder; antraciet, grijs, kastanjebruin en kastanjebruin. Het wordt opgevangen met EVA-schuim waardoor de beukende voeten van je kat niet veel lawaai maken. Deze hoes kan gemakkelijk worden verwijderd in een kwestie van seconden als het moet worden gewassen, en als het eenmaal is gewassen en gedroogd, is het heel eenvoudig om het terug op zijn plaats te plaatsen.

In tegenstelling tot andere wielen van de kat heeft het een volledig open ontwerp, zodat uw kat geen problemen heeft om het stuur te verlaten wanneer hij besluit dat hij genoeg heeft gehad. Het wiel is zorgvuldig gemonteerd op kogellagers die helpen het geluidsniveau laag te houden, deze zijn verborgen ingekapseld in de standaard van het wiel zodat er minimaal gevaar is dat iemand of iets in de wielen verstrikt raakt terwijl uw kat erop rent.

 

 

Gepost op

Kat eet niet – Help! Lees hier wat te doen

Eet je kat niet of nauwelijks?

Belangrijk is hier of je kat al een tijd niet eet, of slecht enkele dagen niet meer eet. Zijn er meer klachten? Zoals veel slapen? Of braakt je kat? Dan is er meer aan de hand en de reden dat je kat niet meer eet is waarschijnlijk een infectie.

Hieronder lees je de meest voorkomende oorzaken.

Je kat eet niet door niesziekte

Symptonen: niezen, snotteren, slijmneus.

Je kat eet niet door het FIP virus

Ook wel de corona ziekte. Veelal bij jonge katten. Vaak zijn katten inactief en hebben ze koorts. Helaas zal een kat met FIP altijd overlijden. Hier is nog geen geneesmiddel voor.

Je kat eet niet door een wondinfectie

Katten vechten wel eens buiten en lopen daar wonden op. Het kan zijn dat hierdoor een virus is overgedragen of gaan infecteren. Hierdoor kan je kat zijn eetlust kwijtraken en verhoging krijgen.

Wat kun je doen?

Vaccineer je kat altijd tegen kattenziekte of mogelijke infecties. Zorg verder dat je kat niet verveeld raakt en zorg voor voldoende speelgoed in huis.

 

houten krabpaal boomstam natuurlijk

BEKIJK DE MODELLEN

 

Gepost op

Drinkt je kat veel? Lees hier waarom je kat veel drinkt.

Veel drinken van je kat

Het kan voorkomen dat je kat plotseling veel gaat drinken. Maar wat betekent dat voor jou en je kat?

Hieronder lees je de meest voorkomende oorzaken waarom je kat ineens meer of veel gaat drinken.

 

Normaal drinkniveau

Katten hebben veel minder water nodig dan mensen. Zeker katten die natvoeding eten en dus geen droogvoer halen vaak veel vocht uit het voer zelf. Een kat heeft gemiddeld 50ml per kilogram per dag nodig aan vocht/water. Als je kat ineens veel meer gaat drinken is er iets aan de hand en moet je dus ingrijpen.

 

Veel drinken door nierfalen

De nieren zuiveren het lichaam van je kat. Maar door nierfalen kan het voorkomen dat je kat meer moet drinken om zich te zuiveren.

 

Veel drinken door suikerziekte

JA, ook katten kunnen suikerziekte krijgen. Let daarom op met veel eten of zoetstoffen voeren. Je kat is niet gemaakt om onze lekkernijen mee te pikken.

 

Veel drinken door baarmoederontsteking

Het kan voorkomen, dat nadat je poes krols geweest is er een blaasontsteking ontstaat. Dit moet je direct behandelen als je denkt dat je kat dit heeft. Het is zeer gevaarlijk voor je kat.

Veel drinken door blaasontsteking

Bekijk de kattenbank regelmatig, lijkt het dat je kat meer plast dan normaal? Zie je urinegruis? Let hier goed op. Het is pijnlijk voor je kat.

 

Veel drinken door schildklierproblemen

Ook dit kan een rol spelen. De kat gaat meer eten maar valt toch af. Let hier op.

 

zorg voor beweging

Heeft je kat speelruimte in huis? Kan je kat naar buiten?

Je kunt overwegen de kattenpaal van kattenkampioen in huis te nemen. Zo heb je toch een mooi speeltje voor de kat in huis.

houten krabpaal boomstam

BEKIJK DE MODELLEN

 

Gepost op

Kat verkouden? Herkennen en tips lees je hier

Denk je dat je kat verkouden is?

Het kan zijn dat je kat af en toe niest. De vraag is waar dat ‘probleem’ of verkoudheid vandaan komt.

Er is onderscheid tussen een verkoudheid en niestziekte. Belangrijk om deze niet door elkaar te halen.

 

Een gewone neusverkoudheid van je kat is niet veel anders dan bij mensen en gaat na verloop van tijd over. Maar niesziekte is weer heel iets anders wat je poes of kat kan hebben. Dat is namelijk een infectie en daar moet je alert op zijn. Als je kat of als je denkt dat je kat niesziekte heeft moet je een dierenarts raadplegen.

 

Verschil tussen verkoudheid en niesziekte

Als je kat verkouden is gaat dat over. Maar soms moet het virus bestrijd worden met antibiotica. De symptonen van niesziekte bij je poes of kat lees je hieronder.

 • De ogen van je kat tranen
 • Vocht uit de neus van je kat
 • Slijm uit de ogen en neus van je kat of poes

 

Herpes

Herpes is vaak boosdoener van chronische niesziektes en verkoudheid. Het kan dus goed zijn dat je kat herpes heeft als hij niest of verkouden lijkt te zijn.

 

Herpes of niesziekte behandelen

De dierenarts heeft een vaccin beschikbaar om nieskziekte en herpes tegen te gaan.

 

L-lysine kattenvoer

Je kunt met voer dat L-lysine bevat vaak nog iets aan herpes of verkoudheid doen. Dat voorkomt niet, maar kan klachten verminderen. Raadpleeg altijd een dierenarts als je symptonen bij de verkoudheid van je kat herkent.

 

Gepost op

Brits Korthaar – Dit moet je over hem weten

Brits korthaar

Misschien wel de meeste gezochte kat op het internet. Je leest het goed, de britse korthaar is most wanted. Hier lees je alles wat je moeten over deze bijzondere kat.

Aandacht

De Brits korthaar is net zo speels als alle andere soorten katten maar is op iets latere leeftijd gek op een beetje extra aandacht. Aai over de bol, bij je op schoot liggen en dergelijke hoort er bij. Heb je geen tijd om aandacht te geven, zorg dan voor een extra kat in huis waar hij of zij mee kan spelen.

Brits?

Deze kat is echt een dutchess onder de kortharige katten. Het lijnenspel van de kat laat dat ook zo blijken met zijn oranje ogen. Althans, dat werd vaak gedacht. Maar de naam wekt dit natuurlijk op. De Brits Korthaar komt van origine uit de UK maar kan zich kenmerken door:

 • grijze vacht of zwart, rood, chocolade vacht
 • rond, rond lijf, ronde kop
 • patronen in de vacht

Een krabpaal

houten krabpaal boomstam

Bekijk in de shop

Oranje ogen

brits korthaar karakter

Karakter

De kat heeft een sterk eigen wil en zoals eerder aangegeven op latere leeftijd een beetje extra aandacht nodig. Het is geen schootkat per definitie maar houdt zeker van mensen in zijn buurt. De kat kijkt wel de kat uit de boom als hij je nog niet kent. De kat is prima geschikt voor in een woning. Zorg wel voor spelerij.

Kopen

Let goed op waar je een britse korthaar koopt. Een erkende fokker is natuurlijk een pré. Ook op marktplaats kun je kijken. We raden ook aan om via de club een kitten aan te schaffen: http://rasclubbritskorthaar.nl/kittenlijst/

Prijs

De prijs voor een kitten bedraagt gemiddeld 700 tot 750 euro. Kijk ook hier http://www.kittentekoop.nl/informatie/wat-kost-een-raskat

Verzorging

Zorg dat als de kat niet buiten kan zijn, er in huis genoeg krab en ander speelmateriaal is. Daarvoor ben je bij kattenkampioen natuurlijk aan het juiste adres 🙂 Koop eventueel speciaal voer tegen haarballen. Ten slotte moet je natuurlijk ook zorgen dat de kattenbank schoon is. En vergeet niet af en toe een aai over de bol te geven. De Brits Korthaar heeft verder geen speciale verzorgingsijsen.

Levensverwachting

De Brits korthaar wordt meestal tussen de 10 en 14 jaar oud. Maar er zijn ook zeker gevallen waarbij de kat meer dan 18 jaar oud is geworden.

Overgewicht

Let bij voeding op dat deze kattensoort sneller overgewicht krijgt dan andere soorten.

Kindvriendelijk

Een kat om te knuffelen. Ja dat is de Brits Korthaar zeker wel. Bekend van knuffels bij kinderen in huis zo graag zal de brits korthaar zich mengen met kinderen.

Haaruitval valt mee

De hoeveelheid haaruitval valt over het algemeen erg mee bij de brits korthaar ten op zichte van andere rassen.

 

Gepost op

Cyperse kat – de kenmerken en tips

Cyperse kat

Een Cyperse kat, vaak als een van de mooiste kattensoorten bestempeld. Dit komt omdat dat Cyperse kat bijzonder lijnen in zijn of haar vacht heeft. Maar let op deze kat is een kattenras of soort. Het is slechts een benaming.

Heb jij een cyperse kat of wil je een cyperse kat kopen? Dat vind je hieronder de kenmerken en tips om een cyperse kat te verzorgen.

Een befje

Vaak hebben cyperse katten een wit pluimpje onder hun kin op hun borst of witte tenen.

De letter ‘M’

Je herkent de cyperse stijl ook vaak doordat de katten een ‘M’ op hun hoofdje hebben.

De foto hieronder laat dat heel duidelijk zien.

cyperse kat

Kattenkrabpaal voor de Cyperse kat

Heb jij al een kat of ben je van een plan een kat te kopen?

Zoals elk kattenras heeft een cyperse kat ook baat bij een natuurlijke krabpaal.

Niet alleen omdat het natuurlijk is en katten vanuit de natuur gewend zijn om aan hout te krabben, jouw interieur kan ook wel een upgrade gebruiken!

houten krabpaal boomstam
natuurlijk krabpaal van boomstam en steigerhout – klik hier voor meer details.

Bekijk hier ook de houten kattenbakaombouw:

kattenbakombouw hout
Klik hier voor de kattenbakombouw

De mooiste lijnen

Er zijn veel soorten cyperse katten die allemaal verschillende soorten lijnen hebben. Een waar lijnenspel kom je tegen en het is af en toe net een kunstwerk. Heb jij ook een kat met een mooi lijnenspel? Upload jouw kattenfoto in de comments! Ook wij zijn erg benieuwd naar de verschillende tekeningen.

Gestreepte staart

Vaak heeft ze een geblokte staart. Waar het contrast goed in terug is te zien.

Altijd de ‘M’

De patronen kunnen ook uit stippen bestaan. Maar de kat kenmerkt zich altijd door de letter ‘M’ op haar kopje of voorhoofd.

Gepost op

Gratis Kittens. HIER moet je op letten!

Gratis kittens aangeboden

Op veel plekken vinden je tegenwoordig gratis kittens. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer!

Waar kun je nou gratis kittens vinden en waar moet je op letten? We hebben een overzicht voor je gemaakt om gratis kittens te vinden.

Er zullen veel dingen op je af komen als je zoekt naar een gratis kitten. Van alles moet worden aangeschaft, kattenbakken, speeltjes, krabpalen etc.  Naast de vraag wat er allemaal nog meer aangeschaft moet worden en wat je moet regelen, is het goed om een kleine checklist te gebruiken. Voorkom een teleurstelling!

Kittens: de Checklist

Kittens zoeken een speelmaatje

Katten zijn sociale dieren. En zeker kittens kunnen beter niet veel alleen zijn. Probeer veel met de kitten te spelen. Als je gratis kittens kunt meenemen en je bent in de positie om er 2 te nemen. Doe dat dan vooral! Dan kunnen ze met elkaar spelen.

 

Kittens: zo zijn ze gezond

 • Let op de gezondheid van de kitten
 • ogen zijn schoon en glanzend
 • schone oren, weinig tot geen oorsmeer
 • kittens worden vaak na 9 weken gevaccineerd, vraag dat dus even na
 • zijn de kittens wel ontwormd? Dat moet je ook even navragen

 

Laat de kitten zeker 7 weken met de moeder

Een kitten moet 7 weken met de moeder zijn. Anders loop je het risico dat de kitten met later gedragsproblemen krijgt.

Vooral met gratis kittens moet je zeker zijn dat je de kitten bij de echte moeder wegneemt. Vraag na wie de moeder van de kitten is.

gratis kittens
gratis kittens

De eigenaar van de kitten

Vaak ken je de eigenaar via via als het gratis kittens zijn. Maar ook op marktplaats worden veel gratis kittens aangeboden.

Vertrouw je het zelf? Of twijfel je. Als je twijfelt kun je dit kitten beter niet meenemen. Ook als is het gratis!

gratis kitten krabpaal

Een gratis kitten is niet gratis

Onthoud! Een kitten opvoeden kost ook geld. Dus denk daar goed over na als je de verantwoordelijkheid over het beestje neemt.

 

Aanschaf van accessoires

Koop een kattenbak, speeltjes en een krabpaal. Naast bovenstaande tips helpen we je graag aan een natuurlijke krabpaal.

 

houten krabpaal boomstam
natuurlijk krabpaal van boomstam en steigerhout

houten krabpaal boomstam natuurlijk houten krabpaal boomstam natuurlijk

KLIK HIER OM MEER KRABPALEN TE ZIEN

kattenbakombouw hout
kattenbakombouw hout
Gepost op

Kitten opvoeden? Gebruik deze gouden tips!

gratis kittens

Kitten opvoeden: zo doe je dat!

Het is niet altijd even makkelijk om een kitten op te voeden. Maar juist vanaf het moment dat je katje jong is kun je de regels zetten.

In de basis kun je een kitten opvoeden door een positieve reactie uit te lokken als de kitten iets goed heeft gedaan. Bijvoorbeeld door een beetje eten te geven of te aaien. Het eerste werkt eigenlijk altijd het beste voor de opvoeding.

 

 

Corrigeer je kitten op het juiste moment

Doet je kitten iets wat niet mag? Dan moet je precies op dat moment je kitten corrigeren.

Springt je kitten bijvoorbeeld op het aanrecht of plast ze op de bank? Klap bijvoorbeeld hard in je handen op dat moment om je kitten van het aanrecht of bank af te jagen. Belangrijk is direct op het moment in te grijpen. Als je het te laat doet heeft het geen zin. Je kitten kun je ook corrigeren met een plantenspuit.

Nooit achteraf corrigeren

Dit is ontzettend belangrijk tijdens de opvoeding. Goed opvoeden kan alleen als je meteen corrigeert. Schreeuw niet tegen je kitten en maak je kitten niet bang.

 

Wees consistent in de opvoeding

Niet op het aanrecht springen, betekent nooit op het aanrecht springen. Laat het dus niet af en toe wel/niet toe. Dan is de opvoeding niet duidelijk voor je kitten.

Niet =  NOOIT.

 

Krabben

Je kitten zal natuurlijk gedrag vertonen. Krabben is daar onder andere onderdeel van. Zorg dat je kitten dus ook de mogelijkheid hiertoe heeft.

Moedig natuurlijk gedrag aan. Verstop je krabpaal niet. Zorg dat ze ermee in de weer gaan.

 

houten krabpaal boomstam
natuurlijk krabpaal van boomstam en steigerhout

houten krabpaal boomstam natuurlijk

 

Bekijk de krabpaal in de shop

 

Belonen als je kitten krabt

Zorg voor positief gedrag en beaam dat. Geef je kitten een beetje extra aandacht. Dit helpt bij het opvoeden. Een snoepje kun je bijvoorbeeld geven als je ziet dat je kitten aan de krabpaal krabt.

Succes met opvoeden!

 

Gepost op

Niest je kat? Lees hier tips!

mijn kat niest

Help! Mijn kat niest!

Maak je niet meteen zorgen. Ook bij een kat kan er sprake zijn van verkoudheid. Dit gaat vaak vanzelf weer over.

Let op en houdt goed in de gaten of je kat is beginnen met niezen sinds een aantal dagen of dat het blijvend/chronisch is. Dan niest je kat namelijk vaak meer dan twee weken of om de zoveel tijd / periodiek.

 

Verkoudheid van je kat

Verkoudheid, of accuut niezen. Deze klachten zijn vaak maar kort.
De reden van een verkoudheid kan zijn

1. een infectie in de neus of keelholte

2. een voorwerp in de neus of keelholte. Bijvoorbeeld gras of een ander voorwerp van buiten.

 

Vaak niezen / chronisch

Als je kat vaker of constant niest dan kan het chronisch zijn. Stopt het niezen dus niet vanzelf of niest je kat periodiek, schakel dan een arts is.

Oorzaken van chronisch niezen:

 1. je kat niest door herpes
 2. je kat niest door een poliep (goedaardig gezwel)
 3. je kat niest door een tumor
 4. je kat niest door een infectie van een schimmel
 5. je kat niest door een ontsteking

 

Het soort niesziekte

Het is belangrijk om goed het onderscheid te maken tussen accuut niezen of dat je kat chronisch niest.

Met name in het laatste geval is het goed om direct een dierenarts te raadplegen.

 

Stoffen krabpaal

Een stoffen krabpaal zorgt voor, vanzelfsprekend, stof. Je kat wordt sneller verkouden en niest.

Overweeg eens een natuurlijke krabpaal aan te schaffen. Ook mooi voor in ieder interieur.

 

houten krabpaal boomstam
natuurlijk krabpaal van boomstam en steigerhout

houten krabpaal boomstam natuurlijk houten krabpaal boomstam natuurlijk houten krabpaal boomstam natuurlijk

 

Bekijk hem hier in de shop

 

Gepost op

Je kat wassen noodzakelijk? Lees deze tips!

kat wassen

Wassen van je kat, noodzaak of luxe?

We zien wel eens vaker dat iemand zijn of haar kat wast. Maar is het wassen van je kat echt nodig?

 

Was alleen als het écht noodzaak is.

Een kat wassen is eigenlijk niet nodig. Maar het kan soms zo noodzaak zijn. Een kant verzorgt zich van zichzelf al heel goed.

Als je de indruk krijgt dat je kat zichzelf niet goed wast of verzorgt raadpleeg dan een dierenarts.

Soms moet je wel, je kat is vuil geworden door buiten rond te rennen.

Was met speciale katten shampoo!

Je kunt niet zomaar je eigen shampoo gebruiken. Zorg dat je speciale shampoo voor katten gebruikt. Gebruik ook geen afwismiddel. De kattenhuid is namelijk heel erg anders dan een mensenhuid. Kattenshampoo ontvet de huid bijvoorbeeld niet. De PH waarde van een kattenhuid is heel anders samengesteld. Dus bij verkeede shampoo of zeep kan een kat problemen krijgen met zijn huid.

 

Kat wassen: stappenplan

 1. Kam je kat goed met een katten borstel
 2. Maak je kat nat met lauw water
 3. Masseer de kattenshampoo rustig in
 4. Spoel de shampoo goed uit
 5. Het liefst laten drogen zonder fohn

 

Katten krabpaal van kattenkampioen

Zeg gedag tegen die lelijke stoffen krabpaal. Hier blijven haren in hangen en word je kat sneller vies.

Ook je interieur verdient een krabpaal die past.

 

 

houten krabpaal boomstam
natuurlijk krabpaal van boomstam en steigerhout

Bekijk in de shop