Is een krabpaal noodzakelijk?

WAAROM EEN KRABPAAL?

Krabben is van nature een basisbehoefte van een kat. Daarom moet je zorgen dat je kat het krabben thuis of buiten kan uitoefenen. Zo voorkom je dat de kat gaat krabben een meubels. Zoals krabben aan je bank of krabben aan je gordijnen.

Waarom krabt een kat ?

Een kat krabt in principe vanwege de volgende 4 krab redenen.

1. Om te rekken en strekken.

2. Voor de ontspanning

3. Schoon en kort maken van de nagels

4. Bewaken van katten territorium.

 

Waarom rekken en strekken van een kat ?

Door te rekken en strekken behoud je kat een goede spiermassa en voorkomt stijf worden van de spieren. Zo kan je kat zich snel blijven verplaatsen en is het goed voor de gewrichten van je kat.

Maar door te krabben word je kat ook relaxed.

Maar natuurlijk is ook het feit dat je kat zijn of haar nagels kort en schoon kunt krijgen door te krabben. Door te krabben komt het vuil namelijk los te zitten onder de nagels van je kat.

Wist je dat door het krabben je kat een geur verspreid en zijn of haar territorium daarmee afbakent? Ja, je leest het goed niet alleen met plassen maar ook met krabben bepaalt je kat wie de baas is.

Zeker als je binnen een kat houdt doe je er goed aan om een krabpaal in huis te nemen.

 

Wat voor krabpaal?

Je kat krabt vaak omhoog, dus tegen de bank aan of in de welbekende gordijnen.

Daarom moet de krabpaal bij voorkeur hoger zijn dan de kat zelf in gestrekte houding.

Omdat katten vanuit de natuur gewend zijn om aan bomen te krabben bieden wij alleen houten boomstam krabpalen aan.

 

Wat is een goede krabpaal?

Een kat klimt het liefst en heeft graag overzicht. Bij voorkeur kies je een krabpaal waar de kat hoog kan zitten. Maar dat moet wel mogelijk zijn in huis. Een krabpaal die ook voorzien is van diverse plateaus of ligplekjes is nog beter. Ze vergroot je de wereld van de kat en wordt hij ook goed uitgedaagd.

Een krabpaal voor een kitten?

Absoluut. Een krabpaal is ook noodzakelijk voor een kitten. Zo kan hij leren klimmen en wennen. Het is goed voor zijn reactievermogen en de prikkels van het brein. Als hij later naar buiten gaat kan hij dankzij de krabpaal binnen sneller wennen aan het buitenleven.

Beste plek voor een krabpaal

ZWaar zet je een krabpaal neer? Het best plaats je een krabpaal op een plek waar je kat voorheen ook veel krabde. Dus krabde je kat veel aan de bank? Plaats je krabpaal dan vlakbij. Je kunt de krabpaal later weer verschuiven zodra je kat gewend is.

 

houten krabpaal boomstam
natuurlijk krabpaal van boomstam en steigerhout