De mooiste kattentipi’s DIY’s en te koop

We werden geïnspireerd om meerdere katten tipi DIY te delen toen we er steeds meer op internet zagen verschijnen. Er zijn eigenlijk 3 soorten kattentipi’s. Namelijk de houten kattentipi en de katten tipi van doek. We zullen eerste de laatste variant behandelen.

 

Katten tipi van doek

Dit is wat je nodig hebt voor de katten tipi.

 • 4 schroeven/pluggen
 • 2 meter stof
 • schaar
 • 3 meter touw
 • warm lijmpistool

katten tipi diy

Je wilt de dasjes aan elkaar binden – heel goed. Doe dit door het touw strak rond elke stok te wikkelen. Als het eenmaal strak is, moet het op zichzelf staan ​​in een tipi-vorm. Als het niet goed staat, kun je een ring op de stokken of deuvels lijmen met behulp van een heet lijmpistool om de structuur te helpen. Als je de deuvels stevig genoeg wikkelt, heb je deze stap niet nodig.

katten tipi

Vervolgens moet je de tipi-vorm uit de stof verwijderen. Met behulp van de plug heb ik de lengte gemeten, zodat ik wist hoeveel ik moest knippen. Ik heb de stof op die lengte gesneden, dus het maakte bijna een cirkel. Ik heb ook de bovenkant van de stof in een cirkel gesneden, zodat deze goed over de structuur van de tipi past.

katten tipi

Verhit het lijmpistool en zoom alle vlekken in (dit geeft de tipi een schonere uitstraling)

Plak vervolgens de stof over de structuur en kijk of deze past.

Verhoog comfort met een kleedje.

Vervolgens wil je de voornaad sluiten met hete lijm en ben je klaar. Ik heb de tipi op een kleed gelegd om het comfortniveau te vergroten.

 

De houten katten tipi

Dan hebben we de kattentipi van hout. Je kunt deze zelf maken, maar is ook beschikbaar in onze shop. We kunnen je alvast verklappen dat je dan voordeliger uit bent. Maar heb je zin om lekker de mouwen op te stropen en lekker te gaan knutselen: ga vooral zelf aan de gang!

katten tipi hout

BEKIJK DE MODELLEN

Elke kattenbezitter die weet hoe hij een beetje de nadruk moet leggen op het versieren van zijn huis, weet dat mooie kattenmeubels een absolute zeldzaamheid zijn. Als je naar een dierenwinkel gaat, moet je kiezen tussen goedkope pluche grotten en kopjes met dierlijke pootafdrukken. Ok, sinds enige tijd kun je steeds mooiere kattenmeubels vinden op internet, maar daarover later meer.

 

Het is een feit onze vrienden moeten krabben om de bank te sparen. Maar zo’n monsterlelijke krabpaal uit de dierenwinkel komt niet als geroepen.

 

Ga naar de ijzerhandel, koop een beetje hout en hulpmateriaal en ga aan de slag.

 

Materialen voor de katten tipi

 

 • Gelijmde houten panelen in de volgende maten: 1 x 400x400x18mm, 2x 800x400x18mm (verkrijgbaar in de ijzerhandel)
 • 4 houtschroeven
 • Sisal-krabmat
 • 4 viltglijders
 • decoupeerzaag
 • accuboormachine
 • Liniaal, potlood, schuurpapier

 

Aan de slag

 

De katten tipi is eenvoudig in elkaar gezet, alleen de bodem is vastgeschroefd.

Op het materiële beeld kunnen de gemarkeerde gebieden worden herkend op de langere gelijmde houten panelen, die met de decoupeerzaag moeten worden uitgezaagd. Dit kun je meteen bij de houthandel laten doen.

katten tipi diy hout

Ga je zagen volg dan onderste stappen.

Om met de decoupeerzaag beter om de hoek te komen, moeten eerst twee gaten worden geboord in de hoeken van het te zagen gebied (zwart gemarkeerd op het materiaalbeeld). Zorg ervoor dat het boorgat groot genoeg is zodat het decoupeerzaagblad precies past.

 

Nu kan worden gezaagd. Als je thuis geen decoupeer hebt, kun je ook een handzaag nemen. Dit is natuurlijk een beetje uitputtend. Nadat de gebieden zijn uitgezaagd, moeten de scherpe randen worden gladgemaakt met schuurpapier.

 

De bodemplaat is met bouten bevestigd aan de zijpanelen. Hiervoor moeten de gaten worden voorgeboord om te voorkomen dat het hout barst. Markeer de gaten met een afstand van 8 cm aan de zijkant van 6 cm en boor.

 

De boor moet natuurlijk iets kleiner zijn dan de schroeven voor de katten tipi.

 

Boor ook gaten aan de zijkant van de bodemplaat met een vrije ruimte van 8 cm aan de zijkant. Zorg ervoor dat u de gaten in de ruwe zaagranden boort. De gladde zijkanten moeten later zichtbaar zijn.

katten tipi diy hout

De zijdelen schuif je door elkaar via de houten gleuven en via de bodemplaat. Het kan een beetje lastig zijn, het werkt het beste dan iemand het vasthoudt en de andere schroeft. Draai alle vier schroeven om vervolgens alle schroeven vast met de accuboormachine te draaien. Maar niet te strak, anders breekt het hout!!! En kun je opnieuw hout halen!!

 

Als alles goed is, is het sisalkrasboard aan te brengen en aan 1 van de zijpanelen te bevestigen.

 

Spijker tot slot de vier viltjes aan de onderkant van de tipi, zodat je vloer vrij blijft van krassen.

 

That’s it! Jouw katten tipi is klaar! Stuur je foto naar ons door, we zijn benieuwd of jouw katten tipi de mooiste tipi is!

 

Katten tipi van een T – Shirt en kleerhanger

katten tipi t shirt

Er zijn tegenwoordig veel kattentipi’s op de markt en ze zijn gewoon prachtig. Op een zondag de drang om een katten tipi te maken? Gebruik gewoon materialen uit je huis. Zo heb je super snel en gemakkelijk een tipi voor je kat in huis. Hieronder verslag van Jessy R. Vertaald naar het Nederlands.

‘’ Omdat ik niet zeker wist of dit iets was dat mijn katten zouden gebruiken of dat ik op lange termijn in mijn huis wilde hebben heb ik zelf materialen gebruikt die ik al had.

Veel doe-het-zelf zaken waar ik naar keek leken het veel gecompliceerder te maken dan ik wilde. Ik wilde niets kopen, meten of naaien. Het kost ook veel tijd en tijd is geld om naar de bouwzaak te rijden etc.

 

Dus hier is mijn versie van een snelle, gratis, eenvoudige, onvolmaakte, maar mooie DIY Cat Tipi.

 

Deze kattentpip is super eenvoudig te maken – je hebt echt alleen een t-shirt, wat draadhangers en een stuk karton nodig. Als bonus kost het maar vijf minuten, heb je niet te veel moeite gedaan.;)

katten tipi diy shirt

Wat je nodig hebt:

 

 • een kat
 • een medium t-shirt
 • een 40 x 40 inch stuk karton
 • twee draadhangers (zoals deze)
 • band
 • veiligheidsspelden
 • iets om de hangers mee te knippen en ze te helpen buigen – ik gebruikte een grote tang. 🙂

 

Snijd beide kronkelende uiteinden af. Ik draaide de mijne los en knipte toen, maar dat is niet echt nodig. (hoewel het best leuk was!)

Vorm de hangers zodat ze op het bovenstaande lijken – probeer ze soepel en mooi uniform te maken. U wilt twee sierlijke rondingen die van hoek tot hoek van uw stuk karton gaan.

Ik heb ook de tijd genomen om een paar steunen op het karton te plakken en alles aan de randen vast te plakken voor een beetje meer stabiliteit. Dit is echt alleen nodig als je een stuk karton gebruikt met een vouw erin.

Je zou het uiteinde van de hanger moeten kunnen gebruiken om dit te doen!

Zorg ervoor dat het minstens een halve inch in elke rand zit en niet te groot is.

Steek de twee hangers in het midden over en zorg ervoor dat alle uiteinden het oppervlak aanraken waar je aan werkt. Plak ze heel goed op elkaar zodat ze niet verschuiven.

Duw de uiteinden door de gaten die u net in de hoeken hebt gemaakt.

Buig ten minste een centimeter op de onderkant van elke hanger zodat deze tegen de onderkant van het karton komt. Plak de uiteinden plat tegen het karton – zorg ervoor dat je het goed dichtplakst, zodat het mooi en soepel is en niet blijft haken aan het shirt als je eraan trekt!

Op dit punt kun je de draad buigen zodat hij er leuker uitziet – er wat mee doen en de tang gebruiken als je hem een beetje wilt strekken. 🙂

Trek het shirt over het tentframe en plaats het zo dat het nekgat vooraan in het midden zit en de onderkant van het shirt achter het tentframe ligt.

Draai het geheel naar boven zodat de bodem naar je toe wijst en het gat naar boven wijst.

Vouw het overtollige materiaal van de onderkant van het shirt op en trek het aan zodat het halsgat strak staat en de onderkant op zijn plaats zit. Trek vervolgens de mouwen strak aan en borg ze ook op hun plaats.

Zoals je kunt zien in de laatste afbeelding, zou het behoorlijk strak over het frame moeten zitten. Blijf plooien en veiligheid vastzetten totdat het klaar is!

(Ja, ik weet dat het logisch zou zijn om het te knippen, maar ik besloot het geheel te laten staan en de veiligheidsspeld in plaats daarvan, zodat het gemakkelijk te verwijderen en te wassen was.): D)

Deze kattentipi, of eigenlijk gezegd, tent. Kun je in een uurtje maken! Laat ons het resultaat zien via de mail!

kat tipi diy

BEKIJK DE MODELLEN