Gepost op

Brits Korthaar – Dit moet je over hem weten

Brits korthaar

Misschien wel de meeste gezochte kat op het internet. Je leest het goed, de britse korthaar is most wanted. Hier lees je alles wat je moeten over deze bijzondere kat.

Aandacht

De Brits korthaar is net zo speels als alle andere soorten katten maar is op iets latere leeftijd gek op een beetje extra aandacht. Aai over de bol, bij je op schoot liggen en dergelijke hoort er bij. Heb je geen tijd om aandacht te geven, zorg dan voor een extra kat in huis waar hij of zij mee kan spelen.

Brits?

Deze kat is echt een dutchess onder de kortharige katten. Het lijnenspel van de kat laat dat ook zo blijken met zijn oranje ogen. Althans, dat werd vaak gedacht. Maar de naam wekt dit natuurlijk op. De Brits Korthaar komt van origine uit de UK maar kan zich kenmerken door:

  • grijze vacht of zwart, rood, chocolade vacht
  • rond, rond lijf, ronde kop
  • patronen in de vacht

Een krabpaal

houten krabpaal boomstam

Bekijk in de shop

Oranje ogen

brits korthaar karakter

Karakter

De kat heeft een sterk eigen wil en zoals eerder aangegeven op latere leeftijd een beetje extra aandacht nodig. Het is geen schootkat per definitie maar houdt zeker van mensen in zijn buurt. De kat kijkt wel de kat uit de boom als hij je nog niet kent. De kat is prima geschikt voor in een woning. Zorg wel voor spelerij.

Kopen

Let goed op waar je een britse korthaar koopt. Een erkende fokker is natuurlijk een pré. Ook op marktplaats kun je kijken. We raden ook aan om via de club een kitten aan te schaffen: http://rasclubbritskorthaar.nl/kittenlijst/

Prijs

De prijs voor een kitten bedraagt gemiddeld 700 tot 750 euro. Kijk ook hier http://www.kittentekoop.nl/informatie/wat-kost-een-raskat

Verzorging

Zorg dat als de kat niet buiten kan zijn, er in huis genoeg krab en ander speelmateriaal is. Daarvoor ben je bij kattenkampioen natuurlijk aan het juiste adres 🙂 Koop eventueel speciaal voer tegen haarballen. Ten slotte moet je natuurlijk ook zorgen dat de kattenbank schoon is. En vergeet niet af en toe een aai over de bol te geven. De Brits Korthaar heeft verder geen speciale verzorgingsijsen.

Levensverwachting

De Brits korthaar wordt meestal tussen de 10 en 14 jaar oud. Maar er zijn ook zeker gevallen waarbij de kat meer dan 18 jaar oud is geworden.

Overgewicht

Let bij voeding op dat deze kattensoort sneller overgewicht krijgt dan andere soorten.

Kindvriendelijk

Een kat om te knuffelen. Ja dat is de Brits Korthaar zeker wel. Bekend van knuffels bij kinderen in huis zo graag zal de brits korthaar zich mengen met kinderen.

Haaruitval valt mee

De hoeveelheid haaruitval valt over het algemeen erg mee bij de brits korthaar ten op zichte van andere rassen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.