Gepost op

Kitten opvoeden? Gebruik deze gouden tips!

gratis kittens

Kitten opvoeden: zo doe je dat!

Het is niet altijd even makkelijk om een kitten op te voeden. Maar juist vanaf het moment dat je katje jong is kun je de regels zetten.

In de basis kun je een kitten opvoeden door een positieve reactie uit te lokken als de kitten iets goed heeft gedaan. Bijvoorbeeld door een beetje eten te geven of te aaien. Het eerste werkt eigenlijk altijd het beste voor de opvoeding.

 

 

Corrigeer je kitten op het juiste moment

Doet je kitten iets wat niet mag? Dan moet je precies op dat moment je kitten corrigeren.

Springt je kitten bijvoorbeeld op het aanrecht of plast ze op de bank? Klap bijvoorbeeld hard in je handen op dat moment om je kitten van het aanrecht of bank af te jagen. Belangrijk is direct op het moment in te grijpen. Als je het te laat doet heeft het geen zin. Je kitten kun je ook corrigeren met een plantenspuit.

Nooit achteraf corrigeren

Dit is ontzettend belangrijk tijdens de opvoeding. Goed opvoeden kan alleen als je meteen corrigeert. Schreeuw niet tegen je kitten en maak je kitten niet bang.

 

Wees consistent in de opvoeding

Niet op het aanrecht springen, betekent nooit op het aanrecht springen. Laat het dus niet af en toe wel/niet toe. Dan is de opvoeding niet duidelijk voor je kitten.

Niet =  NOOIT.

 

Krabben

Je kitten zal natuurlijk gedrag vertonen. Krabben is daar onder andere onderdeel van. Zorg dat je kitten dus ook de mogelijkheid hiertoe heeft.

Moedig natuurlijk gedrag aan. Verstop je krabpaal niet. Zorg dat ze ermee in de weer gaan.

 

houten krabpaal boomstam
natuurlijk krabpaal van boomstam en steigerhout

houten krabpaal boomstam natuurlijk

 

Bekijk de krabpaal in de shop

 

Belonen als je kitten krabt

Zorg voor positief gedrag en beaam dat. Geef je kitten een beetje extra aandacht. Dit helpt bij het opvoeden. Een snoepje kun je bijvoorbeeld geven als je ziet dat je kitten aan de krabpaal krabt.

Succes met opvoeden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.